tisdag, maj 17, 2005

Järnaxeln

Riksdagens fem småpartier har motionerat om amnesti för de flyktingar som varit under utredning, minst sedan årsskiftet. På så sätt kan man börja med ett "tomt ark" när domstolarna tar över behandlingen.

Att socialdemokraterna säger nej till detta förvånar ingen. De håller fast vid en vidrig människosyn som skapar uppgivenhet, mental ohälsa, apati och bidragsberoende bland våra flyktingar.

Mer anmärkningsvärt är att moderaterna inte ger motionen sitt stöd. Gjorde de det - då skulle det finnas en majoritet för bifall i riksdagen.

Amnesti för flyktingar fungerar utmärkt i andra länder, t.ex. i Spanien. Att säga nej till denna möjlighet är både dumt och ondskefullt.

Speciellt märkligt blir moderaternas motstånd om man betänker att deras ungdoms- och studentförbund är väldigt liberala i dessa frågor. MUF och FMSF bör sätta ner foten. Om det moderata moderpartiet inte begriper sig på frihet och anständighet på egen hand - då bör ungdomarna ta strid i frågan. Strid, på allvar!!!

Som en extra bonus skulle man kunna sänka (s) i en riksdagsvotering - som skulle få migrationsminister Barbro Holmberg att smälta av ilska...