fredag, oktober 24, 2008

Lyckad talarkväll med Camilla Lindberg



Frihetsfrontens talarkväll med Camilla Lindberg (fp) blev synnerligen lyckad. Många kom och lyssnade när den enda borgerliga riksdagsledamoten som röstade nej till FRA-lagen talade om hur mycket (eller snarare lite) det går att vara liberal i dagens riksdag.

En livlig diskussion följde och efter att den formella talarkvällen avslutats fortsatte diskuterandet i flera timmar på Bar Siam. Fler fotografier från evenemanget finns att beskåda här.

Etiketter: ,

fredag, oktober 10, 2008

Nytt nummer av Nyliberalen


Nummer tre av Nyliberalen är nu färdigt.

Tidningen har flera artiklar som berör FRA-debatten och frågan om den personliga integriteten. Jens-Jonathan Larnhed gör en historisk tillbakablick och tittar närmare på IB-affären. Det är tydligt att människor registrerats i hemlighet tidigare utan att utgöra något som helst hot mot samhället. Henrik Alexandersson berättar om snurren kring FRA, om regeringens fullständiga missbedömning om frågans kraft och om bloggosfärens genombrott. Hans Engnell rapporterar från Hoppets demonstration där folk från alla partier protesterade mot regeringen och FRA. Peter Bistoletti tar också upp frågan om läkemedelsregistret och den integritetskränkning detta innebär.

Tidningen innehåller också en intervju med Piratpartiets ledare Rick Falkvinge. Han berättar om balansen mellan höger och vänster, hur partiet ska bli framgångsrikt utan att placera sig i något av blocken och hur de ska lyckas locka till sig äldre personer.

När det amerikanska presidentvalet närmar sig skriver Dick Erixon om Barack Obama och förklarar varför den som hyllar friheten gör bäst i att inte ge sitt stöd till demokraterna. Jonas Sigedal lyfter å andra sidan fram Barack Obamas mer frihetliga sidor och visar varför han är ett fullgott eller kanske till och med bättre alternativ än John McCain för den frihetlige väljaren i höstens amerikanska presidentval.

Tidningen innehåller även en recension av Fredrik Reinfeldts alliansregering när denna nått halvtid. Trots låga förväntningar har Mattias $vensson blivit besviken på regeringen som hellre satsar på välfärden än sänker skatten. Politiken vi ser är också ett resultat av flerpartiregeringars tendens att locka fram det sämsta ur alla partier. Erik Lakomaa visar också att om politikerna måste samla in egna kampanjkassor utan stöd från staten så vitaliseras demokratin.

Utöver detta finns det också en mängd annat intressant, bland annat flera recensioner, notiser, elaka attacker och en rapport från Frihetsfrontens Sommarseminarium.

Den som vill prenumerera på tidningen kan lätt göra det genom att betala in prenumerationsavgiften 200 kr för 4 nummer på plusgiro 449 71 84 – 4.

Etiketter:

torsdag, oktober 09, 2008

Liberöl i Stockholm i kväll

Då är det åter dags för frihetsfrontare, frihetsvänner och andra frihetskämpar att dricka öl, vin och sockerdricka – umgås och konspirera över stort och smått.

Tid: Torsdag 9 oktober vid 19-tiden.
Plats: Movitz Pub, Tyska Brinken 34, Gamla Stan, Stockholm.

Välkommen!

Etiketter: ,

fredag, oktober 03, 2008

Neo häller ut cappuccinon?

När det liberala magasinet Neo lanserades för några år sedan så meddelade programförklaringen att tidskriften skulle vara ”en samlingsplats för alla som älskar frihet och framsteg, krämig cappuccino och halvfranska band”.

Denna i min mening fåniga formulering (i kombination med att Timbro under samma period la ner Smedjan) fick mig att i irritation över det jag tyckte vara märkliga prioriteringar göra något så oförsiktigt och dumt som att här på Moderskeppet recensera något jag inte läst. Dessutom var det lätt att tolka det jag skrev som ett personangrepp, vilket inte var min avsikt. Min farhåga var att Neo skulle förvandlas till en snobbig och perifer tidning som bara skulle appellera till redan frälsta och befästa bilden av att liberala idéer mest är till för den urbana övre medelklassen.

Jag fick fel. Även om Neo inte blev någon direkt bred och folklig produkt så måste jag erkänna att den är mycket intressant och läsvärd, även för personer som inte dricker krämig cappuccino.

Men i och med sin senaste rekrytering av en vanlig Svensson så får åtminstone jag intrycket av att redaktionen avser hälla ut en stor del av den krämiga cappuccinon i vasken. Exit krämig cappuccino och halvfranska band, enter fotboll och krystmarodör?