torsdag, augusti 03, 2006

Nya tossigheter från Schyman

Att Gudrun Schyman har en perverst vriden bild av människors kön och sexualitet har varit tydligt länge. På DN Debatt har hon tagit ännu ett steg. Eftersom alla prostituerade i Gudruns värld är offer för den manliga världsordningen bör de få möjlighet att på civilrättslig väg utkräva skadestånd från de personer som har köpt sex av dem.

I vanlig ordning använder sig Schyman av våldsamma generaliseringar där "män" som grupp pekas ut. Dessutom vill Feministiskt initiativ utvidga sexköpslagen till att även gälla "köp av sexuella tjänster för att göra pornografi", något man kopplar ihop med prostitution. I förlängningen vill man alltså förbjuda porr. Hallå!

Dessutom slår Schyman in redan öppna dörrar. Det är dels redan förbjudet att köpa sexuella tjänster i Sverige, dels är det faktiskt förbjudet att stänga in, tortera och våldta människor. Det behövs ingen ytterligare lag för detta. Hon reflekterar heller inte det minsta över det som varit känt länge bland prostituerade och socialarbetare, nämligen att förbudet ökar utsattheten för de prostituerade och därmed även våldet och hoten om våld.

Nä, Schyman bör av alla män betraktas som en personlig förolämpning som aldrig ska sätta sin fot i en politisk maktposition igen. Förhoppningsvis även av kvinnor.