fredag, maj 12, 2006

Otillräckligt

Gårdagens debatt mellan valets statsministerkandidater Göran Persson och Fredrik Reinfeldt var i allt väsentligt det vi hört förut. Persson skrämde med 250 miljarder i moderata skattesänkningar och Reinfeldt pratade om bidragens och arbetslöshetens utanförskap.

Många efterhandsanalyser har sagt att Reinfeldt nog var vinnaren eftersom han visade att han klarar av att debattera med Persson. Men han måste göra bättre ifrån sig än att spela oavgjort om det ska bli valseger i höst. Han måste vinna debatterna, ställa Persson mot väggen, vara mer respektlös.

Persson lyckas förbluffande nog alltid med att leka oskyldig oppositionspolitiker så fort problemen i Sverige kommer på tal. Det är som om han inte har det minsta med dem att göra, som om de bara uppstått i "det allt hårdare samhällsklimatet" eller kommit i den omtalade globaliseringens spår. Även här måste Reinfeldt och hans allianskompisar vara tuffare.

En talande not var när Reinfeldt påpekade att Persson haft tio år på sig att åtgärda problemen och Persson stolt svarade att sossarna minsann regerat i 12 år i rad och inget annat. Hans ego tvingade väl honom till det, får man anta.

2 Comments:

At 13 maj, 2006 10:34, Blogger Skatt är Stöld said...

Ointressant debatt. Två sossepolitiker som gör upp om vem som kan administrera sossesyetemen bäst.

 
At 14 maj, 2006 11:34, Blogger TANDEMCYKELN said...

Fan vad jag saknar Carl Bildt.

 

Skicka en kommentar

<< Home