tisdag, mars 28, 2006

Vi tänker längre

Vi brukar alltid hävda att vi nyliberaler är unika. Vi är nämligen de enda som tillåter alla människor att leva sina liv som de själva vill, även om de råkar vara våra allra bittraste politiska fiender. Personlig frihet ska inte begränsas av politiska eller religiösa övertygelser. Vi är därmed ensamma om att inte vilja lägga oss i hur livet ska se ut för våra grannar, vänner och fiender.

I praktiken tänker vi längre än andra när vi sätter vår analys av samhället. Det blir extra tydligt när ett riksdagsval närmar sig och vallöftena börja hagla från höger och vänster. Alla lovar saker och alla gör det med pengar som inte är deras. Gratis dagis och feta bidrag måste betalas på något sätt och dessvärre är det folket som får lätta på plånboken när politikernas idékvarnar börjar mala. Väljarna betalar alltså in två tredjedelar av sina inkomster till politiker och går sedan och röstar i hopp om att få dem tillbaka!

Hur tänkte man då? Tidigare fanns det ett parti som ville låta människorna behålla de där pengarna och spendera dem efter eget huvud, men i dag har de fallit in i samma märkliga karusell som alla andra. Ta pengar av människor för att ge dem tillbaka (i bästa fall). Varje väljare borde vid valurnan få frågan vad som känns så förskräckligt med att behålla pengarna från första början. Det är ju trots allt bara en liten del av slantarna som går till de enbenta, cancersjuka pensionärerna utan mjälte i alla fall. Det tänks för lite.

3 Comments:

At 30 mars, 2006 22:39, Blogger Fredriksson said...

"Vi är därmed ensamma om att inte vilja lägga oss i hur livet ska se ut för våra grannar, vänner och fiender."

Varför torgför du dina åsikter då?

 
At 31 mars, 2006 01:11, Blogger Fredrik Lindholm said...

Med "lägga sig i" avses att man har våldsmakt bakom orden. Att säga till någon att det är dumt att dricka för mycket sprit är inte samma sak som att tvinga denne med våld att sluta dricka.

 
At 31 mars, 2006 23:14, Blogger Hans Engnell said...

Fredriksson:

Min åsikt är ju att inte lägga mig i! :-)

 

Skicka en kommentar

<< Home