tisdag, februari 14, 2006

Sjuka ideal

Det är bra att vara frisk. Men det räcker inte. Våra politiska förmyndare vill att vi lever enligt deras regler. Helst ska vi förstås inte dricka någon alkohol, men om vi nu måste dricka denna elaka dryck bör det ske under ordnade former. Inte mer än några öl på en kväll, om vi får be. Och ingen god fet mat!

Rökning är förkastligt och bör bekämpas. Därför är det snart dödstraff på att ta en cigarett. Nedräkningen till ett annalkande röka-på-din-egen-balkong-förbud har börjat.

Det klagas ständigt på skvallerpressens ”krav” på unga tjejer, men om det är några som ställer krav på hur medborgarna ska vara är det politikerna. Detta börjar redan i lågskoleåldern. Givetvis är det idrott som ska uppmuntras! Sporta, sporta, barn, och sitt inte framför TV:n. Att det finns barn som är genuint intresserade av film, spel eller annan media spelar ingen roll. Att det finns människor som saknar intresse och förmåga att idrotta är oviktigt. Följdriktigt är det människor som har som yrke att hoppa över en pinne som blir hyllade av politikerna, inte de småfeta men duktiga entreprenörer som skapat tvåtusen arbetstillfällen.

I grunden ligger volksgesundheitidealet, den omtalade ”folkhälsan”. Detta sjuka, kollektivistiska påfund representerar en syn där individen är en del av folket eller stammen och därför måste hålla sig ”ren” för stammens skull. Ruttna grenar vill vi inte veta av, även om grenen haft jäkligt kul på vägen.

Vi bör alltså inte njuta av livet för mycket. Dra för gardinerna när du har roligt för att inte väcka misstankar.

I den perfekta världen kommer vi därför när vi dör alla att se ut som Bosse Ringholm – med den uppenbara risken att ingen ens märker på utseendet att vi har dött...

2 Comments:

At 15 februari, 2006 08:42, Blogger Fuck off and die said...

Vad som är roligt är att cannabis är livsfarlig "narkotika" medan alkohol inte tycks räknas som drog.

Än mer roligt att cannabis är en drog som inte är fysiskt beroendeframkallande och som förvandlar folk till hotfulla svin (eller kadaver).

Om alkohol vore nytt idag så skulle det läggas i samma kategori som typ heroin och crack.

Eftersom alla mainstream-partier är emot en legalisering så kan jag inte ta något annat de säger på allvar heller...

Hyckleri!

 
At 16 februari, 2006 21:30, Blogger Hans Engnell said...

Glöm nu inte att giftet lagras i hjärnans fettvävnad och att du när som helst kan få en psykos!

 

Skicka en kommentar

<< Home