söndag, februari 05, 2006

Respekt eller inte?

Vi är nog många som undrar vad i helsike som händer i den muslimska världen just nu. Visst, av en miljard muslimer är några tusen demonstrerande totalt inte så mycket. Men det är ändå en liten väckarklocka. Och ett perfekt exempel på hur lättretlig den fundamentalistiske Gudskramaren är.

Vi ska respektera andra människors tro. Folk ska få tro på andeväsen, gudar, troll, kapten Haddock och offentliga monopol om de vill. Men jag måste säga att det en dag som denna bär en aning emot att, åtminstone med glad min, respektera människor som själva totalt saknar motsvarande respekt för dig och mig.

För den fundamentalistiske muslimen finns nämligen ingen respekt för icketroende. Samtidigt kräver han att andra ska respektera hans tro. ”Gör som vi säger – eller dö.” Sådana människor förtjänar inte respekt utan ska bekämpas. De förstår inte argument utan bör mötas med batong. Samtidigt bör Sverige uttalat och oreserverat ställa sig på Danmarks sida. Danmark har inget att be om ursäkt för!

Det är synd om Danmark i dag. Men någonstans tycker jag även synd om alla fredliga muslimer där ute som ska behöva se på när deras trosfränder beter sig som råbarkade brunskjortor. Det lugnar nog ned sig snart, inshaAllah...

2 Comments:

At 07 februari, 2006 19:16, Blogger Överste Senap said...

Ja, ska man utnämna den skönaste liraren senaste veckan så går nog priset till snubben som demonstrerade i England, försedd med ett plakat som löd "Freedom of expression - Go to hell". Ironin är på något sätt fulländad.

 
At 08 februari, 2006 18:38, Blogger Robsten said...

En annan sak är alla de flaggor, till övervägande del danska, som bränts. Ingen verkar reagera över det, tänk om Fog Rasmussen blev lika upprörd över det som vissa muslimska grupperingar blivit över dessa streckteckningar i en tidning? Plakat med bilder av Rasmussen har genomborrats av kulor offentligt, vad skall våra politiker säga om det? Hitintill har de sagt nada. Värst i lismandet och feghet har faktiskt Reinfeldt visat upp, trodde aldrig en moderatledare skulle krypa så av feghet, han verkar mest rädd att vi skall sammanblandas med Danmark i detta läge.

 

Skicka en kommentar

<< Home