onsdag, februari 08, 2006

Konspiration 2006

Socialdemokraterna hatar verkligen att förlora. De är totalusla förlorare. Därför var det stor underhållning när Göran Persson, vresig som få, skulle hålla presskonferens efter nederlaget i EMU-omröstningen. Det kommer även att bli sanslöst kul att se honom förklara sig slagen på valnatten, om de borgerliga skulle vinna.

Strävan efter total dominans och ständig kontroll gör att kritiska röster attackeras direkt – hårt och skoningslöst. När enskilda företagsledare säger att ett regeringsskifte skulle vara positivt angrips de genast av statsministern – han gör sitt bästa för att få dem att förstå att så där säger man minsann inte under hans regim. Nu har partisekreteraren Marita Ulvskog påstått att svenska storföretag medvetet missgynnar regeringen genom att hålla tillbaka investeringar!

Man tar sig för pannan. Är hon tokig, tossan? Nog för att de flesta företagare skulle må bättre av en borgerlig regering, men företagare har nog att stå i för att hinna jävlas med en sittande regering under ett valår. Det må komma som en chock, men hela världen snurrar faktiskt inte kring socialdemokraterna, Ulvskog…

2 Comments:

At 09 februari, 2006 08:26, Blogger kantarellkungen said...

Vattenfall levererade en vinst på fyra miljarder. Vi får hoppas att ägarna ser till att Vattenfall anställer för hela slanten. Att ge pengarna till ägaren att göra vad den vill med är att motarbeta regeringen.

Vattenfall har i många år motarbetat regeringen på det här viset.

 
At 09 februari, 2006 10:06, Blogger ka kui said...

kantarellkungen,

Jag har svårt att lista ut om du menar det där ironiskt eller inte.

Själv tycker jag att största anledningen till att företag inte anställer trots vinster är LAS, de höga arbetsgivaravgifter och kostnader i samband med sjukskrivning. Felet ligger hos sossarnas arbetmarknadspolitik alltså. Det lönar sig helt enkelt inte att anställa. Marginalerna äts upp av alla omkostnader.

Att skylla problemet på en konspiration från företagens sida är absurt. De vill tjäna pengar, och anställer om de anser att de vinner på det. Så har det alltid varit, så kommer det alltid att vara. Och det är helt rätt. Vänstern vill förståss att det ska vara 'fult' att bestämma själv över ens pengar och ens liv.

 

Skicka en kommentar

<< Home