fredag, februari 10, 2006

Arbetslösa och shopping

Lotta, som presenteras i artikeln som arbetslös, shoppar kläder för 5000-6000 kr per månad. Skattepengar. Det är inte svårt att tycka att det är provocerande.

Frågan är hur många som vet att deras skattepengar går till sådant?


http://www.aftonbladet.se/vss/stockholm/story/0,2789,774557,00.html

10 Comments:

At 10 februari, 2006 10:08, Blogger Monodemon said...

Har sett upprördhet över detta hos ett antal bloggare nu. Hur kan alla vara så tvärsäkra på att det är skattebetalarnas pengar hon spenderar? Kan man inte vara arbetssökande med eget sparkapital, rik pojkvän, arv efter en rik faster eller en lottovinst i garderoben?
Problemet i Sverige är INTE att folk har för mycket pengar. Problemet är alla jantesossar som tycker att alla ska ha lika lite pengar.

"If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have a paradise in a few years."
- Bertrand Russell

 
At 10 februari, 2006 12:30, Blogger Erik M, Uppsala said...

Måste bara fråga: Är "K" en pseudonym för Kristian Karlsson (tidigare i Smedjan)?

En annan möjlig förklaring som monodemon missade är att uppskattningen "5000-6000" i månaden inte rör samma period som Lotta varit arbetssökande. Exempelvis, ifall jag köper fem skivor i månaden och sedan har dåligt med pengar en månad, och någon frågar hur många skivor jag köper, kommer jag säkerligen inte att svara "0". Hon kanske plötsligt slutat ett arbete eller slutat plugga?

Summa summarum finns det ingen anledning att anta från artikeln att Lotta lever på skattemedel.

mvh
/Erik

 
At 10 februari, 2006 14:11, Blogger Henrik Alexandersson said...

K = nej.

 
At 10 februari, 2006 18:43, Blogger tubors said...

Tror det är förhastad slutsats att det är skattepengar.

Är mycket tveksam till att det är skattepengar. Har svårt att tänka mig att hon har råd att bränna så mycker om hon gick på a-kassa eller bidrag. Möjlien om hon bodde hemma fortfarande men jag tror mer på rika föräldrar eller egen rikedom.

//turos

 
At 10 februari, 2006 19:48, Blogger TANDEMCYKELN said...

Vänner,

Jag uppmanar ALLA personer att utnyttja systemet så mycket som det bara går. Det är det enda sättet att få till en ändring.

Ni tror väl inte att grisen i regeringskansliet kommer att förändra sin politik om de flesta sliter och jobbar skiten ur sig, bara för att få skatta bort alla pengar?

Det enda sätt vi kan få till en förändring är om vanligt folk tappar förtroende till systemet, och det gör vi enklast genom att uppmana så många som möjligt att utnyttja systemet, ty att folk utnyttjar systemet sprider sig bland "vanligt folk". Varför ska då de jobba skiten ur sig, när de kan få lika mycket pengar i bidrag?

Jag uppmanar verkligen alla läsare här att leta upp kryphål i systemet och sprida denna information till så många ni kan. I korta loppet förlorar vi skattepengar, men i det långa loppet vinner vi på det, då systemet kommer att braka samman.

Ta er tankefunderare, även om det bär mot. I det långa loppet kommer det att löna sig.

 
At 13 februari, 2006 20:31, Blogger Fredrik Lindholm said...

Oj, där missade ni verkligen målet. Skulle ni stå och heila henne om hon köpte "godkända" böcker för 7 papp i månaden?

 
At 13 februari, 2006 20:47, Blogger louisep said...

Tja, jag har undrat varför en del hoppat så kvickt på den här *pangnyheten*. Arbetssökande...och vad för med information ges? Ingenting.

Nyhetsvärde = 0.

Moraliskt dilemma = 0.

Om jag stöder Moderskeppet genom att klicka på länkarna eller vad det nu var, vad gör ni får de korvörena? ;)

 
At 13 februari, 2006 20:51, Blogger Fredrik Lindholm said...

Köper bra kokain?

 
At 14 februari, 2006 15:16, Blogger Joacim Persson said...

tandemcykel skriver:
"Jag uppmanar ALLA personer att utnyttja systemet så mycket som det bara går. Det är det enda sättet att få till en ändring."

Det tror jag inte fungerar. Att de pengar som matas in i välflärdskassorna också förbrukas, tar pampadeln bara som förevändning att upprätthålla folkkorruptionen: "Titta! Vi behövs!" Och skulle det bli underskott, rättar de alltid munnen efter magsäcken, snarare än matsäcken.

 
At 18 februari, 2006 12:42, Blogger Carl-Fredrik said...

Hon bor på Ekerö, så det är klart att hon också är en "pappa betalar"-typ, precis som jag :)

 

Skicka en kommentar

<< Home