tisdag, januari 17, 2006

Skämmes!

Det fanns inga massförstörelsevapen i Irak, erkände Bush nyligen. Oops, we made a mistake. Men presidenten försäkrade att USA:s underrättelsetjänst genomgår en omstrukturering för att liknande misstag ska undvikas i framtiden. Det hinner dock inte gå länge innan ett obemannat flygplan bombar ett pakistanskt hus och 18 oskyldiga människor till evigheten. CIA påstod sig ha fått ett tips som levde upp till de "extraordinärt höga" beviskrav som de säger sig ha. Men andremannen al-Zawahiri var tydligen inte där. Det är skrattretande, pinsamt och för jävligt på samma gång.

Har USA någonsin rätt numera? I sitt omtalade krig mot terrorismen, med sina enorma kostnader i både dollar och människoliv, har man ännu inte lyckats gripa eller döda bin-Ladin, Abu Musab al-Zarqawi eller nyss nämnde al-Zawahiri. När Israel bombar terrorister till nästa veckoslut lyckas de i alla pricka rätt (även om skäggiga murvlar i rullstol kanske är rätt lätträffade).

Det mest anmärkningsvärda är att USA inte verkar bry sig. ”Krig är krig, vi gör väl som vi vill.” Och så sitter amerikanska politiker och undrar varför folk på andra håll i världen inte tycker om dem...

3 Comments:

At 18 januari, 2006 00:41, Blogger Peter Jönsson said...

Det är alltid ett steg framåt och två steg bakåt. USA hade ju fåt en hel del goodwill genom att hjälpa jordbävningsoffren men sedan så går man och göra detta självmål.

Man kanske skulle kunan tycka att det vore bättre med människor på marken istälelt för gryninga bilder från en UAV.

 
At 18 januari, 2006 02:47, Blogger Peter Jönsson said...

Den här ledaren i expressen är ju spökligt lik denna bloggpost..

http://www.expressen.se/index.jsp?a=507372

Moderskeppet är spökskrivare åt PM Nilsson? ;)

 
At 19 januari, 2006 15:02, Blogger apa tycka, apa skriva said...

> Man kanske skulle kunan tycka att
> det vore bättre med människor på
> marken istälelt för gryninga bilder
> från en UAV.

Problemet med det (för W) är att väljarna har ju ingen större tolerans för egna förluster heller.

 

Skicka en kommentar

<< Home