tisdag, januari 17, 2006

En färggrann dam

Förhållandet mellan Tyskland och USA har varit minst sagt frostigt sedan Irakkriget inleddes. Bush har gått sin väg, Schröder har hoppat upp i Putins knä. Angela Merkel har börjat sin kanslertid bra med att försöka mjuka upp förhållandet till USA och samtidigt kritisera dem för Guantánamolägret samt besöka Putin och kritisera honom för dennes vandring i auktoritär riktning. Sehr Gut. Så beter sig en politiker som inte ser världen i svart och vitt.

Men risken för att även Merkel kommer att se mellan fingrarna för att hålla Ryssland på gott humör är dessvärre ganska stor. Hoppas att hon har bra skor, hon har en besvärlig balansgång att gå.

2 Comments:

At 19 januari, 2006 11:18, Blogger M said...

Man skulle kunna tycka att Angela Merkel som växte upp i Östtyskland närmast borde dyrka USA och landets hårdnackade försvar av Västberlin. Hade staden fallit hade hela Västtyskland fallit och Angela Merkel hade förmodligen levt i misär i dag. Fast hon är kanske bara bitter över att Patton inte fick fortsätta till Moskva.

 
At 19 januari, 2006 21:14, Blogger Hans Engnell said...

Men vad har det med Guantánamo att göra? Merkel kritiserade nyligen lägret på Kuba, som är rättsvidrigt på alla möjliga vis. Hon kanske "dyrkar" USA, men det betyder inte att hon skall vara tyst när landet begår övergrepp.

 

Skicka en kommentar

<< Home