torsdag, december 01, 2005

Bottenbetyg till Göran Persson & C:o

Katastrofkommissionen sågar såpan "Göran Perssons regering försöker hantera en katastrof" som visades för Sverige och världen från annandag jul 2004. Det är mycket som gör att något högt betyg inte kan delas ut. Huvudrollsinnehavaren Persson får hård kritik för sitt slappa intryck under katastrofens mest inledande skede. Han verkade ha glömt sina repliker helt och hållet och höll sig mest hemma. Recensenterna tycker att även Laila Freivalds, som gör rollen som utrikesminister, saknar trovärdighet. Beslutet att gå på teater ansågs opassande. Kvinnan är dessutom ungefär lika gemytlig som en hög med fallfrukt.

Också en rad birollsinnehavare, främst kabinettssekreterare Hans Dahlgren, kritiseras för att inte ha skött sina roller på ett tillfredsställande sätt. Persson, som även legat bakom castingen och regin, menar dock att det trots kritiken inte är aktuellt att byta ut några huvud- eller birollsinnehavare. I bästa fall läggs såpan ned i september nästa år. Peter Jackson är önskvärd ersättare. Han vet i alla fall mycket om stora apor och troll.

3 Comments:

At 01 december, 2005 23:30, Blogger Fuck off and die said...

Man skulle ju kunna ifrågasätta om det överhuvudtaget är statens uppgift att rädda oss från tsunamis.

 
At 02 december, 2005 00:00, Blogger Oskar said...

Sicket dravel. Vad har själva katastrofen med saken att göra?

Regeringen har ett ansvar att handla när en katastrof inträffat. När flera tusen svenskar drabbas utomlands bör man i UD hjälpa dessa på alla möjliga sätt, inte sätta i sig mer skinka eller gå på teater.

Dålig liknelse:
En bilolycka sker, en älg springer över vägen och flera blir skadade/dödade. SOS får ett nödsamtal där nån uppger att flera är skadade. SOS bör här skicka ut en ambulans direkt, men istället så går man och tar en bit skinka alt går på teater. Sen skyller man på att man inte fått tillräcklig information. Under tiden lider personerna i bilen och fler dör.

Jag vet, dålig liknelse, men att inte agera efter en katastrof är en inkompetens. Att inget ansvar utmäts eftersom V+MP inte tycker det är rimligt är ännu en katastrof. Ska folket behöva revoltera för att bli av med inkompetetna politiker direkt efter uppvisad inkompetens?

 
At 02 december, 2005 04:57, Blogger Erik Sandin said...

Skånsk redneck: Det bör inte bara statens uppgift, men när de själva har tagit på sig denna uppgift och tvångsexproprierat egendom för att bekosta denna verksamhet så skall de också granskas, och det stenhårt.

 

Skicka en kommentar

<< Home