torsdag, november 17, 2005

Avliva könsmaktsanalysen

Maria Abrahamsson kritiserar i torsdagens SvD den borgerliga flatheten i feministfrågan. Genustuggandet riskerar att fortsätta vid en borgerlig valseger. Det vittnade senast de borgerliga riksdagskvinnornas genusforskarseminarium om. Kallsvetten tränger på när man tänker på hur denna tillställning måste ha tett sig.

Det verkar nämligen inte finnas många kritiska röster från de borgerliga när det gäller den rådande feministiseringen av politiken. Regeringen har slagit fast att genusforskning ska utvidgas till medicin, humaniora, teknik och helst allting annat också. SSU vill villkora genuskunskap för att en lärare ska bli godkänd. Forskningsrådet för arbetsliv och social verksamhet håller för närvarande igång 57 projekt med genusprofil. Vi kommer att få se fler Tiina Rosenberg, fler Eva Lundgren med en fortsatt socialdemokratisk regering.

Dessvärre är det tveksamt om en borgerlig regering kommer att rätta till galenskaperna. Kristdemokraterna försöker driva frågan att föräldrarna själva bör få disponera sin tid med barnen, men det räcker inte. Feminismen har odlats i myndigheter och departement under lång tid och finns inte viljan att med krafttag vädra ut dessa rum och kasta ut genusforskare och andra kvacksalvare med ändan först blir det ingen bättring. Risken är överhängande att det även fortsättningsvis kommer att satsas resurser på detta – den största villfarelsen sedan rasbiologins dagar.

1 Comments:

At 19 november, 2005 18:03, Blogger Robsten said...

Evin Rubars dokumentär och intervju med Ireen von Wachenfeldt och andra. Man blir ta mig fan mörkrädd, det är ännu värre när man ser reportaget så här efteråt. Finns på SVT dokument inifrån.

 

Skicka en kommentar

<< Home