söndag, oktober 02, 2005

Lyckan att ha tråkigt

Varför är vänstermänniskor så jävla tråkiga? De behöver kanske inte vara tråkiga rent personligt, men de förespråkar ett ruskigt tråkigt samhälle. De kämpar för att få ha riktigt jäkla tråkigt. Det är den enda slutsatsen jag kan dra efter alla debatter och munhugg.

De tar reklamradiokanaler som NRJ som exempel på vilken dålig kvalitet de ickestatliga kanalerna har. Titta hur det har blivit nu! TV-utbudet är de inte heller nöjda med. Nej, det var bättre förr – då slapp man nämligen Big Brother och andra obskyra program.

Den klartänkte tycker förstås att det knappast kan ha blivit sämre än tidigare eftersom de statliga radio- och TV-kanalerna faktiskt finns kvar. Kanalerna har bara blivit fler. Titta på SVT och lyssna på P1 om du vill, ingen reklamkanal hindrar dig. Men det är som om att blotta möjligheten för människor med annan smak att kunna välja andra kanaler plågar dem. Råkommunisten i Galenskaparna, Claes Eriksson, tycker exempelvis att några timmars statlig TV om dagen skulle vara att föredra. Att allt fler (framför allt unga) väljer bort statlig TV måste förstås bekämpas.

Sprit är kul – därför måste det regleras, straffbeskattas och helst hållas undangömt. Strippklubbar kan vara trevliga att besöka, i andra länder gör man det i sällskap med både kvinnliga och manliga vänner. Men i Sverige går det inte. Det är helt enkelt för naket, för trevligt.

Det klagas ständigt så fort saker och ting blir bättre, bekvämare och billigare. Ta bara nattöppet. Lågpriskedjornas intåg. Inte ens möjligheten att välja eloperatör duger – det är för jobbigt! Nej, dyrt och riktigt jävla tråkigt ska det vara.

Det mest fantastiska argumentet jag har hört mot att avskaffa Systembolaget är att det inte skulle kännas lika "speciellt" att handla alkohol på ICA. Sanningen är nog att det inte skulle vara tråkigt nog.

4 Comments:

At 04 oktober, 2005 08:50, Blogger Fuck off and die said...

Vänsterfolket får gärna leva under sina tråkiga regler, bara jag slipper vara medlem i deras klubb. Eller, oj... så funkar det ju inte i ett vänstersamhälle.

 
At 04 oktober, 2005 15:40, Blogger Il duce said...

Ingen har väl dött av att ha lite tråkigt?

 
At 04 oktober, 2005 23:40, Blogger admin said...

suck vad tråkigt säger jag bara:) jag blir uttråkad av att bara tänka på allt skit som vänstern pumpar ut...

 
At 12 oktober, 2005 13:18, Blogger M said...

Problemet med de reklamfinansierade radiostationerna är ett ganska enkelt problem egentligen. Problemet är att de avgifter de måste betala till staten för att få sända är att satta så pass högt att radiostationerna inte ser det som möjligt att nischa sig, eftersom kundbasen är för liten. Hade avgiften varit lägre hade musikutbudet kunnat breddas utan att man kört kanalen i putten. Men, det är ju självklart att staten sätter en hög avgift för att reklamradion ska få så mycket skit som möjligt och den egna radion hyllas för bredden.

 

Skicka en kommentar

<< Home