torsdag, oktober 13, 2005

Ingen vill veta var du köpt din åsikt

Jag är nog inte ensam om att ha skrattat gott åt tomtarna i (Fi) den senaste tiden. Jag har väl aldrig haft några höga tankar om Gudruns släptåg, men det har nästan gått bättre än väntat. Oförmåga att svara på enkla frågor. Inre stridigheter. Avhopp. Och nu får en av frontfigurerna lämna partiet efter att ha kufat ur en gång för mycket.

Svensk politik vimlar inte av humoristiska inslag, det är därför glädjande när det kommer människor som – ärligt omedvetna om sin egen kufighet – välvilligt bidrar med detta. Att Tiina Rosenberg är ett spån har aldrig varit någon hemlighet, men det är inte bara hon som tycker att det här med debatt och kritiska synpunkter är jobbigt att hantera. Även Schyman tycker att alla tillstymmelser till ifrågasättande av feminismens strukturella förklaringsmodeller är ”hets” och ”drev”. Måhända är hon frustrerad över att ingen verkar vara intresserad av vad hon har att säga. Hon är ju, sedan hon blev nykter alkoholist, inte ens av intresse för nöjessidorna längre.

1 Comments:

At 15 oktober, 2005 15:00, Blogger Robsten said...

Ja, det är synd och skam att HBTaren, eller HTB...jag vete fan! Tiina lämnar skutan, nu är det en mindre att hånskratta åt. Dessutom så var Tiina motorn i många inre stridigheter, det genererade många negativa artikler om F!, många dråpliga inslag i detta märkliga, extremistiska parti. Nu är nyheterna en smula fattigare när Rosenberg lämnar partpolitiken. Änj annan negativ effekt av hennes avhopp är att f! kan tänkas få något ökat stöd bland väljarna, nu när den mest osnnolika figuren lämnar partiet, det kanske är det mest allvarliga av allt.

 

Skicka en kommentar

<< Home