fredag, september 16, 2005

Jaha, du tänker såååå...

Det har som bekant diskuterats ett tag att bland annat landstingen ska bojkotta hotell som har porr i sitt TV-utbud. Inte för att någon tvingar de stackars landstingsanställda att titta på porren, utan för att den finns som tillval.

Norrbottens läns landsting har nu beslutat att göra en sådan bojkott ”så långt det är möjligt”. Argumentet är intressant. Den etik och moral som avspeglas i porrfilmerna är inte förenlig med landstingets människosyn, heter det. Porren ska bort, säger landstingsrådet Monica Carlsson. Ujejuj.

Detta får mig att titta lite grand på det övriga TV-utbudet. Vad visar andra kanaler en fredagskväll? I SVT1 visas den våldsamma actionthrillern Heat (rekommenderas varmt, för övrigt). Är brutala polismord och grova bankrån förenliga med landstingets etik och moral? Tydligen. Tittar vidare. I Kanal 5 ser vi Daredevil, där en förfärlig Ben Affleck drar på sig läderpaltor och tar lagen i egna händer. Det är förstås möjligt att Monica Carlsson faktiskt gillar Ben Affleck i läder.

5 Comments:

At 16 september, 2005 22:10, Blogger admin said...

HELT SJUKT. Från början kändes ROKS katalog som en sjuk grej, men nu börjar man se följderna...i min naivitet trodde jag inte att man kan vara sååå PK. Men som så ofta underskattade jag hyckleriet........

 
At 16 september, 2005 22:25, Blogger Per Hagwall said...

Det är rätt många myndigheter som kör med porrförbud nu. De är helt obekymrade av att deras agerande strider mot grundlagen, men vem i sossesverige har nånsin använt grundlagen till annat än att torka sig i baken med...
Skrev om det i maj.

 
At 16 september, 2005 22:35, Blogger Per Hagwall said...

Kan tillägga några klipp från SvD-artikeln jag länkar till;

"Nyligen fattade Försvarsmakten beslutet att gynna porrfria hotell. Genom den statliga upphandlingssamordningen tecknar Försvarsmaktens logistik avtal för huvuddelen av den statliga sektorn, i stort sett alla myndigheter."

"Tio av landets 21 länsstyrelser har fattat beslut om att integrera porrfritt boende i resereglementet:
Blekinge, Gotland, Halland, Jämtland, Kronoberg, Skåne, Stockholm, Värmland, Västerbotten, Västmanland. Sex länsstyrelser har frågan uppe på agendan och de övriga fem har inte svarat på Roks enkät."

"Elva av landets 21 landsting har fattat beslut om porrfritt boende i resereglementet: Gotland, Halland, Jönköping, Kronoberg, Norrbotten, Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västerbotten, Västra Götaland, Örebro. Fem landsting har frågan under utredning."

Norrbottens läns landsting är således tyvärr inte ensamma.

 
At 17 september, 2005 10:21, Blogger Hans Engnell said...

Per Hagwall:

Tack för informationen.

Vågar vi göra en djärv gissning om att ingen från de borgerliga protesterar...?

 
At 17 september, 2005 15:48, Blogger Alexander said...

Några rättshaverister som ni själva kanske borde få media att uppmärksamma att vänsterkartellen sysslar med grundlagsbrott.

 

Skicka en kommentar

<< Home