fredag, september 09, 2005

Hycklarna

Tomtarna i Feministiskt initiativ vill avskaffa det traditionella äktenskapet och ersätta det med en "samlevnadsbalk". Tanken är att hetero- och tvåsamhetsnormen kränker dem som inte är hetero och inte vill leva i ett par utan kanske vara fler än så.

Den tanken är god. Alla myndiga människor bör naturligtvis få leva med vilka och hur många de vill. Tiina Rosenberg i Fi blir alldeles till sig i trosorna:

”Begär och kärlek! Du vet oj, oj, oj, när vi snackar känslor, det kan ingen lagstiftning komma åt.”

Måste väl ses som ett politiskt misslyckande?

Poängen är att de i vanlig ordning inte menar vad de säger. Rosenberg fortsätter nämligen med att säga att "man kan ju inte i ett fritt land lägga sig i vilka som personer väljer att ha sex med." Inte? Antingen förespråkar hon ett avskaffande av sexköpslagen eller så hycklar hon hysteriskt. Vi går på den senare linjen. För när det kommer till män som vill leva med flera hustrur sätter Fi ned foten. "En man som lever med åtta kvinnor i en patriarkal struktur ... är ju inte det vi är ute efter." sammanfattar Rosenberg. Hans Scheike ligger illa till.

Hur svårt kan det vara att som politiker säga en sak och samtidigt mena det?

8 Comments:

At 10 september, 2005 01:18, Blogger Skatt är Stöld said...

När man har kommit till insikten om nyliberalismen överlägsenhet, dvs etablerat ett logiskt och konsekevent politiskt system, så är det fascinerande att se vilka motsägelser politiker kan häva ur sig utan att nån reagerar.

Det är som att leva på 1700-talet och höra folk diskutera om det var vättarna eller tomtarna som låg bakom att skörden slog fel.

 
At 10 september, 2005 01:23, Blogger Fuck off and die said...

Vem är Hans Scheike?

 
At 10 september, 2005 02:55, Blogger Tiger said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
At 10 september, 2005 03:01, Blogger Tiger said...

Tänk jag tror att Hans Scheike kan vara en herre i din smak, skånske redneck. Han är en åldrig gubbe med långt skägg som bor med sina kvinnor ute i skogen. Ja, han har ett litet harem.

Liksom du gillar han vapen. Hans vapen är dock lite snärtigare än de du föredrar. Han verkar inte använda dem så mycket i självförsvar utan mest för att han tycker att det är kul och anser att kvinnor i hans närhet förtjänar att bestraffas.

 
At 10 september, 2005 13:34, Blogger Fuck off and die said...

Jepp, han verkar vara en man i min smak!

Har vi mötts förut, Tiger? Du verkar lite... bitter.

 
At 10 september, 2005 16:35, Blogger Tiger said...

Eh... Bitter? På vilket sätt verkar jag bitter? Jag känner mig inte bitter. Vi har nog inte mötts i verkliga livet och i vilken utsträckning vi har träffats över nätet känner du väl till?

 
At 10 september, 2005 21:15, Blogger Hans Engnell said...

Förtydligande: Hans Scheike är mannen som lever enligt smiskets alla regler. "Spanking and bitching in a Swedish way". Ursprungligen är han grafolog, men det är oklart om den bakgrunden ger honom någon nytta i intresset att smiska kvinnor på baken.

http://www.livslust.t.se/eckecorner/ (varning för bakdelar och ris)

 
At 11 september, 2005 02:22, Blogger pelpet said...

Flashback har alltid Gillat Hasse. Här är en intervju med honom.

 

Skicka en kommentar

<< Home