måndag, augusti 22, 2005

Den underbara vänstern

Krisen i vänsterpartiet fortsätter. Jo, för nog tusan är det allt en kris som Ohly och hans vänsterparti går igenom för närvarande. Dalande opinionssiffror kan man leva med under kortare perioder, men när det börjar hoppa av folk till höger och vänster måste man börja fundera. Och när lokala partiföreningar, som den i Uddevalla, överväger att helt bryta med partiet centralt måste man försöka inse att något bör göras.

Men för varken Ohly eller andra kommunister finns några moln på himlen. Det är faktiskt riktigt underhållande att se hur dessa märkliga människor benhårt fortsätter att förneka de slitningar som vänsterpartiet utsätts för. Allra flitigast förnekare är förmodligen den tragikomiske Ali Esbati.

Ja, alla partier drabbas av avhopp och i alla partier kommer en viss andel av riksdagsledamöterna att inte ställa upp för omval. Som i vänstern. Men i hur många andra partier bildas det interna utbrytargrupper vars existens dessutom hånas av partiledaren? I hur många andra partier vill mängder av aktiva att partiledaren ska byta åsikter? I vilka andra partier bryter sig lokala föreningar ut?

Jag klagar inte. Jag tycker att det är första klassens underhållning, det är som friterad ananas med glass att beskåda det som nu sker med vänstern. Men jag kan bara inte logiskt förstå hur Ohly och hans kommunistkompisar resonerar när de driver partiet ned mot riksdagsspärren. Men det är väl kanske ett friskhetstecken så gott som något det.

2 Comments:

At 24 augusti, 2005 16:04, Blogger apa tycka, apa skriva said...

De är ideologer snarare än vindflöjlar? De står för det de står för istället för att ändra sig när opinionen vänder?

 
At 26 augusti, 2005 15:12, Blogger Alexander said...

Visst är de ideologer men att stödja en massmördarideologi är inget som jag eller majoriteten av folket i det här landet uppskattar...

 

Skicka en kommentar

<< Home