tisdag, juni 21, 2005

En rak vänster

Ungdomsförbundens fusksåpa rullar vidare. Extra underhållande är det förstås att se Ung vänsters fusk läggas fram i dagsljus eftersom förbundet självt kaxigt hävdat att de aldrig skulle fuska. DN berättar i dag om motsatsen. Nyckeln till avslöjandet är upptäckten av de dubbla registren. Ett register utåt, som skryter om nästan 15 000 medlemmar, och ett inåt som används för att beräkna hur många ombud de olika distrikten får skicka till kongresserna. Då blir medlemstalen plötsligt mindre skrytsamma.

”Sammanlagt var det 299 ombud på kongressen, varav 255 fördelades proportionellt mot medlemmarna, allt enligt stadgarna. Med dessa uppgifter går det att räkna ut att Ung vänster internt ansåg sig ha omkring 2.400 betalande medlemmar. För Ungdomsstyrelsen redovisade man 14.803.”

Fyra femtedelar av medlemmarna är alltså luft. Imponerande. Ung vänster motsatte sig tidigare polisanmälningen och skyllde i vanlig ordning ifrån sig. Men enligt insatta källor anses fusket legitimt i kampen mot ”den borgerliga staten”. Förbundsledningen har dock när detta skrivs ännu inte replikerat på uppgifterna. Det tar väl lite tid att fabricera ihop ett försvar, får vi anta.

Edit: I väntan på Ung vänsters reaktion kan vi roa oss med förre ordföranden Ali Esbatis. Han stoppar, föga förvånande, fingrarna i öronen: "För egen del var det länge sedan jag gav upp varje tanke på att det som händer i verkligheten på något sätt ska avspegla sig i medierapporteringen om allt som rör vänstern..."

Avreagera dig och kasta teddybjörnen på någon, Ali. Media är så dumma, så dumma!